Suosituksia Prahaan

 Praha on loistava paikka, mikäli tykkää kahviloista, viinistä ja oluesta. Allekirjoittaneella on paljon suosikkeja tässä kaupungissa ja niitä löytyy jatkuvasti lisää. Listaan tähän muutaman helmen, joihin olen tykästynyt. (Listasta voi huomata, että kirjoittaja tosiaan tykkää notkua kahviloissa.) 

Ps. Parasta Prahassa on eksyminen. Suosittelen haahuilemaan ja löytämään vahingossa oman salaisen helmen, joka tekee matkasta erityisen. Prahassa jokainen kaupunginosa on erilainen ja jokaisessa on omanlaisensa tunnelma. 

Sanastoa:

Caj = Tee

Cajovna = Paikka, jossa juoda teetä

Kava = Kahvi

Kavarna = Kahvila

Pivo = Olut

Pivnice = Yllättäen paikka, jossa juoda olutta

Vino = Viini (bile = valko, cervena = punkku)

Vinoteka = Paikka, jossa juoda ja ostaa viiniä (olisitko veikannut?)

Ah, looginen thsekin kieli :) Kahviloita  / Viiniä / Tunnelmointia

 •  Prádelna Cafe  (Slavíkova 21, Praha 2 / Vinohrady) Ehdoton suosikkini, ihana  Pradelna. Juuri sellainen paikka, josta ei halua lähteä pois.
(Kahvilan nimi tarkoittaa muuten pesulaa.)

 • Cafe Oliveira (Cermakova 4, Praha 2 / Vinohrady) Pala Portugalia Prahassa! Portugalilaisia viinejä, tapaksia ja käsitöitä. Pieni, sympaattinen kuppila.
 • Mama Coffee (Vodičkova 6, Praha 1) Paljon luomutuotteita kaakaota myöten. Todella hyvää kahvia. Kiva tunnelma. Lämmöllä suosittelen! Kokeilkaa porkkanakakkua.


 •  Na břehu Rhôny Ranskalaishenkinen viinibaari, jossa viiniä voi annostella itse itselleen viinikaapista. Perjantai- ja lauantai-iltaisin paikan täyttää puheensorina, lämpiminä kesäiltoina viinilasillisen kanssa voi istahtaa kadulle. Paikkoja löytyy kaksi, toinen Vytonilta Vltava-joen rannasta (suositun Na Plavkan vierestä):  Na Hrobci 1 /ratikkapysäkki Vyton (ratikat numero 3, 7, 17) sekä Vinohradysta, pysäkiltä Krymska (ratikka 22).


 • Frida Cafe (Karlínské náměstí 11, metroasemien Flora ja Krzizikova välissä, ratikkapysäkki Karlinske namesti) Tänne menen töiden jälkeen kuuntelemaan hyvää musiikkia ja juomaan lasin punkkua ja tuntuu siltä, että maailmassa on kaikki hyvin vaikka ei olisi. Ja vaikka olisi, täällä on parasta käydä henkeviä keskusteluja ystävien kanssa. Sellainen paikka. Hyvä olla.


 •  Kavarna Choco Cafe (Liliova 4, Vanhakaupunki) Yksinkertaisesti ihana!

 • Tricafe (Anenska 3, Vanhakaupunki) Pieni, mutta kivasti sisustettu kahvila, josta saa myös gluteenittomia kakkuja. Paikka on lähellä Kaarlen siltaa, mutta hyvin piilossa rauhallisella kujalla. (Tricafessa tulee sellainen olo, kuin olisi Tampereella. Jos tunnette Tampereen kahvilat, tiedätte mistä puhun. Ei paha paikka ollenkaan siis.)
Kasvisruokaa ja teetä
 • Ananta (Elisky Peskove 6, pysäkit Svandovo Divadlo tai Arbesovo Namesti) Kasvisravintola Smichovin kaupunginosassa, lähellä Ujezdia. Todella hyvää ruokaa, lounastarjous kannattaa hyödyntää. Mukava ilmapiiri, boheemi sisustus ja hyvä palvelu. Täällä on myös kiva istua ihan vaan teetä juoden. 
 • Lehka Hlava (Boršov 2) Eli kevyt mieli on nimensä veroinen paikka ja yksi Prahan suosituimmista kasvisravintoloista. Hyvä tunnelma ja palvelu, ruuasta puhumattakaan. Ravintola sijaitsee todella piilossa hyvin pienellä kujanpätkällä vanhassakaupungissa, lähellä jokea ja Kaarlen siltaa. Iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa tehdä pöytävaraus.


Varma valinta

 • Cafe-pub Atmosphere (Kaksi sisäänkäyntiä: Smetanovo nábřeží 14 ja Karolíny Světlé 33) Tshekin sanaa hospoda ei voi kääntää, mutta kyseessä on siis paikka, jossa voi juoda kaljaa (tai oikeastaan mitä vaan) ja syödä. Atmosphere on paikka, joka on pysynyt muuttumattomana vuosikausia, ja jonne sekä paikalliset, turistit, vaihtarit ja expaatit mahtuvat saman katon alle. Mutkaton paikka, joka toimii niin illalla, yöllä, brunssilla tai lounaalla - keittiö on auki keskiyöhön asti. Kesällä sisäpihan terassi on rento tapaamispaikka. Vaikka Atmosphere sijaitsee aivan vanhankaupungin kupeessa ja Kaarlen sillan vieressä, kyseessä ei ole mikään turistipaikka vaan itse asiassa tämä on todella edullinen ja rento pubi. http://www.atmoska.cz
Kuva täältä


Paikallisten suosikki

 • Na Plavka. (Joen rannassa, Kaarlen sillalta etelään päin. Ratikkapysäkit Palackeho Namesti ja Vyton. Silta Palackeho Most.) Kesällä joen ranta on täynnä terassilaivoja ja ihmisiä. Na Plavkalla järjestetään joka lauantai markkinat ja kesäisin myös muita tapahtumia, kuten street food festivaleja ja kirppis. Iltaisin ihmiset ottavat rennosti, juovat viiniä, tanssivat (rannassa soittaa myös DJ), istuvat joko jokilaivoissa tai ihan vaan rannassa joutsenten seurana. Täällä on tapana hakea take away -olut terassilaivasta ja kävellä rantaa pitkin. Jotkin laivoista toimivat myös baareina; raput ala kävellessä löyytykin yökerho tai pubi. Tuntuu, että joka kesä meininki Na Plavkalla vaan lisääntyy, ja sinne ilmestyy aina uusia terasseja ja laivoja. Tämä on se meidän "rantakatu" vaikka merta täällä ei olekaan.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :*