7. huhtikuuta 2018

Lissabon-vinkkejä

Lissabon sopii sinulle, jos haluat yhdistää kaupunki- ja rantaloman, arvostat hyvää viiniä, tykkäät juhlia ja haluat ottaa rennosti. Yksi syistä, miksi viihdyn Lissabonissa, on se, että se on todella erilainen pääkaupunki. Lissabonissa ei ole pakko tehdä mitään. Tiedättehän, toki kaupungissa on ne tietyt nähtävyydet, mutta siellä ei tule sellaista olo että on pakko käydä läpi tietyt kohteet ja museot. Kun ei ole. Tässä oma listani asioista, joita teen Lissabonin reissuillani.


Kizomba. Tanssi oli se alkuperäinen syy, miksi olen päätynyt matkustamaan Portugaliin ja kizomba-musiikki oli ensikosketukseni portugalin kieleen. Olen tanssinut salsaa 8 vuotta ja muutamia vuosia sitten aloin tanssia kizombaa, joka on alunperin kotoisin Angolasta. Kutsummekin kizombaa usein "Afrikan tangoksi", joka ehkä kuvaa tanssilajia parhaiten. Lissabon on Euroopan kizomba-pääkaupunki. Kantsii tsekata Facebookin Kizomba Lisboa - As melhores festas de Kizomba em Lisboa -ryhmä, josta löytyvät kaikki bileet ja tapahtumat.Pastel de nata ja kahvi. Portugalissa on vaikea käydä syömättä näitä leivonnaisia, joita on tarjolla joka paikassa. Myös kahvi on Portugalissa ihan mielettömän hyvää. Pieniä asioita, joista tulee hyvä mieli. Natan ja kahvin saa kahdella eurolla Lissabonin monista pikkukahviloista. A Padaria Portuguesa on ketju, jonka liikkeitä löytyy ympäri Lissabonia. Jos etsit aamiais- tai lounaspaikkaa, tätä voisin suositella. 

Portugalilaiset perinteiset pikkubaarit. Muutama pöytä tai baaritiski, kaakeliseinät, televisiossa pyörii jalkapallo-ottelu, vakioasiakkaat, vanhempi mies tiskin takana opettaa sinulle portugalia. Nämä baarit ovat ihania. Ja viini. Se on vain niin hyvää Portugalissa. 
Cascais ja muut rannikkokaupungit. Lissabonista on helppo mennä junalla lähikaupunkeihin ja kyliin, joissa ehdottomasti kannattaa käydä. Lähde hetkeksi pois Lissabonista fiilistelemään pikkukaupunkien tunnelmaa. Kesällä tietysti voit mennä rannalle. Juna Cascais'in lähtee Cais do Sodren asemalta. Cascais on junan pääteasema, voit mennä joko sinne tai sitten pysähtyä matkan varrella. Jos olet liikkeellä autolla, kannattaa käydä Cabo da Rocassa, Euroopan läntisimmässä pisteessä.

Ota rennosti. Näin portugalilaisetkin tekevät.