3. maaliskuuta 2018

Olemisen sietämätöntä keveyttä


Olipa kerran viikko, jonka piti edetä normaalien rutiinien mukaan. Sitten sainkin aivan mielettömän vieraan, ystäväni jonka olen tuntenut vuosia. Joskus joimme teetä Tampereella, ja nyt olemme kolmekymppisiä Prahassa. 

Joskus on hyvä rikkoa rutiinit ja muuttaa suunnitelmia. Tilalle voi saada paljon keskustelua, viiniä, kävelyä ja inspiraatiota. Voi käydä paikoissa, jonne ei arkipäivinä yleensä itseään saa. Voi nähdä kotikaupunkinsa taas vähän uusin silmin. 

Tämä oli hyvä. 


****

Olemisen sietämätön keveys (tshekiksi Nesnesitelná lehkost bytí) on Milan Kunderan klassikkoteos, joka kertoo yhtä paljon ihmisestä kuin Prahasta - ja olemisesta.
4 kommenttia:

 1. Täytyykin laittaa tuo kirjavinkki korvantaa! Ja olen muuten tulossa ensi viikolla Prahaan! Kävin jo lueskelemassa Prahavinkkejäsi, mutta erityisesti kahvila- ja ravintolasuosituksia otetaan ilolla vastaan. Ja tarkeneehan siellä jo nahkatakissa, jos laittaa paljon kerroksia alle, tarkeneehan!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, tervetuloa :) Katselin loppu-maaliskuun säätä, ja se vaihteelee siinä 5-15 asteen välillä. Öisin voi olla pakkasta. Kannattaa ottaa mukaan jokin ohut villakangastakki tai ainakin joku lämmin huivi, kosks yöt on vielä tosi kylmiä. Täällä voi tapahtua ihan mitä tahansa sään suhteen vielä maaliskuussa :D
   Vilkaisepa tuota sivua Suosituksia Prahaan, siellä on kahviloita ja ravintoloita :) Jos kaipaat jotain erityisvinkkiä (jotain tiettyä ruokaa) voin vaikka kirjoittaa sulle sähköpostia :)

   Poista
  2. Kiitos Eveliina! Vilkaisen vielä ne suositukset läpi! :)

   Poista
  3. Täällä on takatalvi :(

   Poista

Kiitos kommentistasi! :*