10. joulukuuta 2017

Joulutorilla Wroclawissa















Wroclawin torilla on myös oikeasti Polar Express -juna!

Voin tunnustautua varsinaiseksi joulutori-turistiksi. Haluan hyödyntää keski-Euroopassa asumista ja joka vuosi käyn katsomassa uutta toria eri maassa. Tähän mennessä hienoin näkemäni joulutori löytyy Wroclawista, Puolasta!

Minulla on hyvin läheinen suhde Puolaan (paljon ystäviä ja lisäksi asun puolalaisen kanssa), ja Wroclawissa on helppo käydä täältä Prahasta. Lähdin siis viikonlopuksi ystäväni luo ja samalla ensimmäistä kertaa käymään joulutorilla. Ehkä miljoona ihmistä, mutta silti käymisen arvoinen! 

Wroclawin "rynek" eli vanhan kaupungin aukio on todella kaunis, joten pelkästää miljöö torilla on todella hieno. Joulutori on aika iso ja levittäytyy laajalle alueelle, ja sieltä löytyy vaikka mitä. En kamalasti välitä joulun kaupallisuudesta, mutta joulutoreilta on kiva ostaa jotain paikallista tai käsin tehtyä - ja tietysti juoda kuumaa viiniä ja syödä paikallisia herkkuja. 

Suosittelen lämpimästi visiittiä Puolan joulutoreilla! En ole käynyt koskaan Krakovan joulutorilla, mutta voisin veikata että se on ihana. Mikäli matkustat joulutoreille keski-Eurooppaan, varoitan, että suomalaisten tilan tarve on todella koetuksella. Kannattaa varautua suuriin väkijoukkoihin ja ottaa mukaan ripaus kärsivällisyyttä joulumielen lisäksi. 

Prahan joulutoreista olen kirjoittanut täällä. Prahan vanhan kaupungin tori on hyvin kaunis, mutta mikäli haluat käydä rauhallisemmalla torilla, suosittelen Namesti Mirua. Tori löytyy heti Namesti Mirun metroaseman ja ratikkapysäkin vierestä.