19. marraskuuta 2017

Matkakuume, tuo ikuinen vaiva
Olen kärsinyt kroonisesta matkakuumeesta ehkä siitä asti, kun olin 6-vuotias ja opin lukemaan. Lapsena minulla oli tapana selata karttakirjaa ja lomaoppaita ja pohtia, minne haluaisin matkustaa. 

Muutettuani ulkomaille matkakuume ei ole lainkaan helpottanut. Tämä on elinikäinen "vaiva" josta en luultavasti koskaan pääse eroon. Olen matkailijana kaikkiruokainen. Tykkään tutustua uusiin kaupunkeihin, löytää ihania kahviloita ja shoppailla, mutta rakastan merta ja rantaa. Toisaalta rakastan myös vuoristomaisemaa. Minulle ehkä täydellinen matka sisältää vähän kaikkea. En jaksaisi makoilla rannalla viikkoa putkeen, vaan tarvitsen siihen vastapainoksi kaupunkikulttuuria. Euroopassa ehkä täydellinen matkakohde minulle onkin Lissabon ja ehdottomasti Balkanin maat, joista löytyy ihan kaikkea se vuoristo mukaan lukien.

Tässä alla listaan muutaman paikan, jonne voisin lähteä vaikka heti. Minne sinä haluaisit matkustaa seuraavaksi? Edullisia lentoja etsiessä kannattaa kurkata täältä Tarjoushaukan sivulta.


Kuuba. Olen tanssinut kuubalaista salsaa 7 vuotta, joten olisi jo aika mennä Kuubaan. Tanssi on niin iso osa elämääni, että haluan mennä sinne, jossa tämä kulttuuri on kehittynyt.

Romania 💓 Transilvania ja erityisesti Cluj Napoca. Minulla on mieletön ikävä Romaniaan. Olen kuluneen vuoden aikana nähnyt monta kertaa unta Romaniasta. Jostain syystä ainoa kaupunki, jossa en ole Transilvaniassa käynyt on Cluj Napoca, joka romanialaisten mukaan on maan paras kaupunki. Sinne siis haluaisin kovasti mennä. Kaikki Romaniasta kirjoittamani tekstit löytyvät täältä: Romania.
Kuvan minulle lähetti kolumbialainen ystäväni.

Kolumbia.
Haluan matkustaa latinalaiseen Amerikkaan, ja toki haluaisin käydä siellä ihan kaikkialla. Jos nyt tällä hetkellä pitäisi valita yksi maa, jonne ottaisin lennon, se olisi Kolumbia. Viettäisin ensin aikaa Cartagenassa, sitten luonnossa.
Eteläinen Afrikka, erityisesti Mosambik ja Sambia. Afrikassa minua kiehtovat luonto, ihmiset, kulttuuri, musiikki ja rytmit. Haluaisin aloittaa matkan Mosambikin rannoilta ja jatkaa Sambiaan Viktorian putouksille. Olen nykyisessä työssäni silloin tällöin tekemisissä afrikkalaisten hotellien kanssa, ja tulee aina välillä katsottua millaisia paikkoja esimerkiksi Mosambikista löytyy. Ja omg!


Kuten huomaatte, tämä meikäläisen lista ei ole ihan halvimmasta päästä, joten täytynee tosissaan alkaa säästämään rahaa!