9. huhtikuuta 2017

Kutna Hora


Sedlecin luukirkko - Kostnice v Sedlci


Noin tunnin junamatkan päässä Prahasta sijaitseva Kutna Hora on aika sopiva kohde yhden päivän retkelle. Kaupunki on pieni ja yksi päivä riittää mainiosti. Junalippu maksaa noin 3,5 euroa. (Tshekeissä matkustaessa kannattaa muuten ostaa ryhmälippu, vaikka teitä olisi vain kaksi ihmistä. Se tulee aina halvemmaksi.)

Kutna Hora on tyypillinen tshekkiläinen kaupunki: keskiaikaisia taloja, kapeita kujia, paljon kirkkoja ja valtava katedraali, itse asiassa kaksi. Pikkukaupungit ovat täällä todella idyllisiä ja täytyy sanoa, että vähän haaveilen talosta ja puutarhasta. Paras aika vierailla Kutna Horassa on varmasti kevät ja kesä, jotta samalla voi nauttia myös ympäröivästä luonnosta. 

Kutna Hora on historiallinen kaupunki ja se oli aikanaan yhtä tärkeä kaupunki kuin Praha. Alueella sodittiin paljon keskiajalla, ja noiden taisteluiden muiston voi nähdä Sedlecin luukirkossa. Kyseessä on kirkko, josta löytyy kymmenientuhansien kuolleiden sotilaiden luut. Ehdottomasti yksi omituisimmista paikoista, joissa olen käynyt. 

 Tässä vielä vähän videota Kutna Horasta: