4. maaliskuuta 2017

Kevät, tervetuloa!
Talvi vaihtui kevääseen aika nopeasti. Tai siis, kevääseen Suomen standareilla. Kyllä se vaan tuo niin paljon energiaa, kun aamulla töihin lähtiessä voi ihastella auringonnousua ja kuulee lintujen laulun.

Tshekki on siitä hyvin samanlainen maa kuin Suomi, että täällä kaikki muuttuu kesällä - mukaanlukien ihmiset. Muutoksen voi huomata jo nyt. Vastaantulevat ihmiset hymyilevät, katsovat silmiin ja sellaisen hyvän fiiliksen voi vain aistia. Talvi oli tänä vuonna tosi kylmä, ja ahdistusta lisäsi hyvin paha savusumu tammikuussa, jonka johdosta täällä annettiin smog warning. 

Mutta, kuukauden päästä terassit on auki ja kirsikkapuut kukkivat taas! 

Olen huomannut sellaisen jännän ilmiön tässä kolmen vuoden aikana (ainiin, mulla oli 3-vuotispäivä tällä viikolla), että syksyisin kaipaan aina Suomea. En tiedä mistä tämä johtuu, ehkä ruskasta. Kun näen kullankeltaisia puita, muistan miten paljon nautin syksystä Suomessa. Vaikka järki sanookin, että kaikista pimein, kylmin ja masentavin aika vuodesta on siellä tulossa.
 
Sitten taas kevään saapuessa rakastun Prahaan aina uudestaan! Lähden kävelylle Petrinille ja Mala Stranaan, ja fiilistelen kevään tuoksua ja sitä erityistä tunnelmaa joka täällä on joka kevät. Innostun tulevasta kesästä ja kaikista suunnitelmista. Odotan niitä kirsikkapuita, viinin juomista Na Plavkalla joen varressa, salsaa viinitarhassa, retkiä Tshekin maaseudulle. Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluvat visiitit naapurimaihin Puolaan sekä Slovakiaan, lisäksi etelä-Eurooppa on hyvin vahvasti matkalistalla.

 Prahan paras aika on keväisin, joten varoitan että seuraavien kuukausien aikana kuvapostauksia saattaa pukata tasaiseen tahtiin.

 

2 kommenttia:

 1. Mä olen varmaan asunut edellisessä elämässäni jossain keski-euroopassa tai sitten mun pitäisi asua siellä nyt, koska aina kun luen juttuja/näen kuvia jostain keski-euroopan kaupungista, sydämessä läikähtää kotoisasti. Joten mua ei haittaa, vaikka postaisit kuvia keväisestä Prahasta vaikka joka päivä! :) Kirsikkapuiden kukintaa odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)
   Sun kuvat on aivan mahtavia, aina iskee Suomi-ikävä niitä katsoessa :)
   Mulla on edelleen ristiriitainen olo koska musta taas tuntuu että mun pitäisi asua Espanjassa tai etelä-Ranskassa tai jossain oikeasti etelässä :D mutta olen jotenkin jumittunut tänne. Mutta voisi mennä kai huonomminkin :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :*