3. marraskuuta 2016

Syysmatka Transilvaniaan


Ensi viikolla suuntana on jälleen Romania, ja tällä kertaa pääsen tutustumaan Transilvaniaan vähän paremmin. Ajamme koko Transilvanian läpi päätyen Brasoviin, tuohon kaupunkiin yllä olevassa videossa. Olen haaveillut Brasovista jo pitkään, joten olen innoissani tulevasta reissusta! 

Matkalla poikaystävän kotikaupunkiin on tarkoitus pysähtyä Branin linnassa, eli niin sanotussa "Draculan linnassa." Bram Stokerin Dracula-hahmo sai nimensä Vlad Tepesiltä, hallitsijalta, joka eli Transilvaniassa 1400-luvulla. Vlad Tepes oli tunnettu julmista teloitustavoistaan, kuten seivästämisestä. Häntä kutstuttiin myös nimellä Vlad Dracula, paholainen. Itse Branin linnan yhteys kreivi Draculaan on kieltämättä hyvin epäselvä, mutta ilmeisesti tämä on ainoa linna Romaniassa, joka sopii Stokerin kuvaukseen Draculan linnasta. Lisäksi Vlad Tepes on ollut vangittuna Branin linnassa kaksi kuukautta. Luulen, että tämä on vain ollut liian hyvä juttu olla käyttämättä turismibisneksessä.

Branin linnan virallisilla sivuilla muistutetaan, että "visitors to Bran Castle should make the distinction between the historic reality of Bran and the character of the Count in Bram Stoker’s novel. Dracula exists in the imagination." Eli muistakaamme tämä. ;)