17. syyskuuta 2016

Nämä aamutAamuni alkavat tältä pysäkiltä


Syyskuu on aina ollut minulle sellainen kuukausi, jolloin jotenkin huomaan huokaisevani helpotuksesta. Kesä on ihana, mutta syksyssä on jotain turvallista. Minulle uusi vuosi alkaa syyskuussa. En enää opiskele, mutta nykyään syyskuu tarkoittaa tanssituntien alkamista, ja muutenkin usein uusia alkuja. Ei mulla tammikuussa oikeasti uuden vuoden alkaessa ole samanlaista oloa ja sitä energiaa kuin syksyisin.

Tänä vuonna syyskuussa on ollut +30 astetta lämmintä, ja olen ottanut aurinkoa uima-altaalla, niin kuin kesällä. Tämä on vähän sekoittanut pakkaa! Vaikka kesää rakastankin, niin jotenkin on ollut sellainen fiilis, että mitä tämä on hei. Koska syksy alkaa?

Ja nyt se alkoi, kirjaimellisesti yhdessä yössä! Eilen illalla sanoin poikaystävälle: 
"It smells like rain here!"
 Vastaus: "Can you smell the rain ?!"
"Of course. I'm from Finland."
Loppuilta kuunneltiinkin sitten sadetta. Se täytyy sanoa, että en ole ikinä ollut niin onnellinen sateesta kuin mitä olen ollut täällä, näiden kesien jälkeen. (Toistelen itseäni, mutta Prahassa tosiaan ei ole merta eikä myöskään merituulta. Täällä on aika kuuma kesällä.)

Viimeisten kuukausien aikana olen mm. vaihtanut työpaikkaa, ja jälleen oppinut jotain ihmisistä. Tiedättehän sen Tommy Tabermannin runon, "tulla lujaksi ja pysyä pehmeänä"? No, sitä juuri. Aina, kun luulee oppineensa jotain elämästä ja ihmisistä ja ihmismielestä, nämä asiat yllättävät taas. Olen kyllä huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä rennommin kykenen käsittelemään asioita. Nuorempana sain helposti paniikkikohtauksia. Nykyään olen usein, että "jaa, kävi näin. Hitto." Ja sitten juon vaikka kahvia. En sitten tiedä, onko tämä hyvä vai huono juttu.

Täytän ensi viikolla 29 vuotta. Eli ensi vuonna täytän 30 vuotta. 30. Tätä en oikein tahdo käsittää. En oikeasti tiedä, miten nämä vuodet ovat menneet niin nopeasti. Ja mitä tässä oikeastaan on tapahtunut? Mutta, hengissä ollaan edelleen. Elämäni on kyllä ollut todella rikasta, siitä täytyy olla kiitollinen. Viimeiset 10 vuotta ovat olleet täynnä kokemuksia, upeita hetkiä, ajoittaisia ahdistuskausia unohtamatta. Paljon on tapahtunut, ja tanssit jatkuvat.