8. toukokuuta 2015

Matkustaminen Tshekissä

Mikäli tykkää historiasta, kauniista arkkitehtuurista, linnoista, keskiaikaisista kaupungeista ja suloisista kylistä, Tshekki on oikea paikka. Täällä on paljon nähtävää myös Prahan ulkopuolella ja pienessä maassa on helppo matkustaa. Ylläolevasta videosta saa vähän vinkkiä, minne kannattaa mennä.


Junayhteyksiä voi katsoa täältä: www.cd.cz/en/ 
Junalla matkustaminen on täällä todella edullista: esimerkiksi lippu 70 km päähän Kutna Horaan maksaa korkeintaan 107 korunaa, eli noin 4 euroa. Prahan päärautatieasema on Hlavni Nadrazi, ja se löytyy punaisen metrolinjan varrelta. 

Prahan kansainvälinen bussiasema on Florenc, joka sijaitsee keltaisen ja punaisen metrolinjan solmukohdassa (Varoitus: tämä on Prahan kamalin metroasema. Käytän sitä joka päivä ja silti saatan eksyä. Seuratkaa kylttejä "autobusove nadrazi". Tai kysykää :) ) 

Florencilta pääsee bussilla oikeastaan minne vain. Praha sijaitsee aika täydellisesti keskellä Eurooppaa. Lippuja kannattaa ostaa suoraan bussiyhtiöiden sivuilta, mm. Eurolines ja Student Agency ovat hyvä vaihtoehtoja. PolskiBus kuljettaa Puolaan. Mitä aikaisemmin katsoo, sitä halvemmat liput yleensä saa.Cesky Krumlov 


Kylä Karlsteinin linnan lähellä.


Maisemia matkan varrella - Tshekki on vihreä maa!