21. helmikuuta 2015

Kävelyllä Mala Stranassa

Eräs suosikkini täällä Prahassa on turistien kansoittama Mala Strana. Suosiostaan huolimatta joen toisella puolella Prahan linnan alle levittäytyvästä "lesser townista" ja erityisesti Hradcanysta löytyy myös hiljaisia kujia ja kadunpätkiä ja rauhallisia sisäpihoja. 
Mala Stranasta löydät myös John Lennon Wallin ja parikin rakkauslukko-siltaa, sekä kesäisin Kaarlen sillan alla soittavan katumuusikon.

Jos matkustat Prahassa ja teet visiitin linnaan, jossain vaiheessa varmasti poikkeat Nerudova-kadulle. Ihmismassoista ja krääsäkaupoista huolimatta kiinnitä huomiota rakennuksiin, jotka ovat upeita. Kadulla on myös viehättävä antikvariaatti sekä kahvila, josta saa taivaallista omenastruudelia. 
Tällä kadulla sijaitsee myös monen maan, muun muassa Romanian,  suurlähetystö. Katu on saanut nimensä tshekkiläiseltä kirjoittajalta Jan Nerudalta, jonka asuintalo sijaitsee tällä kadulla myös.
(Kyllä, minäkin ajattelin tällä kadulla ensin Pablo Nerudaa. Kyseinen chileläinen runoilija nappasi taiteilijanimensä tshekkiläiseltä edesmenneeltä runoilijalta.)

Iltaisin Mala Strana on erityisen tunnelmallinen ja ehkä yksi romanttisimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt.

Mala Stranasta poikkeat helposti Kampalle. Kampa-saari on mukava hengähdyspaikka, jossa askel hidastuu huomaamattaan. Pidän siitä, että Prahan keskustassa on tällaisia paikkoja. 

Vinkkejä:
Tänne voit jättää myös oman rakkauslukkosi.Edit: Piti lisätä kuva siitä antikvariaatista :) Tai siis ovesta, 
sisällä valokuvaaminen kielletty.