8. marraskuuta 2014

Ostosvinkkejä Prahaan

Tässä pari kauppaa, joita haluaisin suositella: Manufaktura ja Country Life. 

Manufaktura-putiikkeja löytyy ympäri Prahaa, vanhassa kaupungissa niitä taitaa olla kaksi ja Mala Stranassa yksi, lisäksi pienempiä myymälöitä löytyy ostoskeskuksista.
Manufaktura myy tshekkiläistä luonnonmukaista kosmetiikkaa. Kauppa on aivan huumaavan ihanan tuoksuinen. Siellä voi ihan hyvin piipahtaa ostamatta mitään, ihan vain nauttimassa tuoksuista ja testailemassa käsirasvoja. Perinteisten marjojen ja hedelmien rinnalla Manufakturasta saa myös viinistä ja oluesta valmistettua kosmetiikkaa - tottaki, onhan kuitenkin Tshekistä kyse ;) Käsintehdyt saippuat ovat hyvä tuliaisidea. Valikoima on laaja ja kosmetiikan lisäksi myymälöistä löytyy perinteisiä puisia leluja, jotka ovat mukava tuliainen perheen pienimmille. Tai sitten niitä on kiva käydä ihmettelessä vähän isompanakin :)
Country Life on ikään kuin Ruohonjuuren tai Runsaudensarven korvaaja. Täältä saa kaikkea kasvisruokavalioon sopivaa, luomutuotteita, siemeniä, pähkinöitä, teetä ja Reilun kaupan tuotteita, kuten suklaata. Mikäli noudatat gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota, täältä löydät tarvitsemasi. Löydät lähes kaiken myös isoista supermarketeista, mutta mikäli etsiminen niistä ahdistaa, piipahda Country Lifessa. Kauppa on kiva, pieni ja viihtyisä - ja stressivapaa.
Söpö teepakkaus on kiva ja erilainen tuliaisidea.

Country Lifen yhteydessä on myös kasvisravintola sekä luonnonkosmetiikkaan erikoistunut myymälä. 

Country Life-myymälä löytyy vanhasta kaupungista itse asiassa erään Manufakturan vierestä, Melantrichova-kadulta, jonne poikkeat helposti vanhan kaupungin aukiolta ja astronomiselta kellolta.

Mukavia ostoshetkiä!