10. lokakuuta 2014

Viikon varrelta.... eli opiskelun välttelyä blogin päivittämistä perjantai-iltana. (Vaikka silmäilemäni lukemani aihe vaikuttaakin mielenkiintoiselta: Individual differences and their relevance to work. Vähän pelottaa, mitä mulle käy tuolla töissä, kun alan näkemään ja analysoimaan asioita liikaa.... Tällä viikolla koulussa teimme persoonallisuustestejä, olen liekeissä!) čaj = tee
zázvor = inkivääri
med = hunaja

Siinä flunssaviikon sanasto.

Koteja lähellä ja kaukana.... ja vähän hömppää.
Olen taas kotoisasti blondi. Ja taas kerran tein pyhän lupauksen olla värjäämättä hiuksia enää ikinä.
Lokakuun aikana tapahtui jotain traagista: terassit ja kukkapenkit hävisivät Prahasta! Sniff. Eli terassi- ja kukkaloistokausi kestää täällä huhtikuun alusta syyskuun loppuun. Toisin sanoen puoli vuotta siis. Aika hyvin! En siis valita. Ja kohta tulee joulutorit.

Meidän kukkakauppa sen sijaan pitää pintansa. Tämä piristää minua päivittäin.
Step by step.... On ollut ilahduttavaa huomata, miten paljon jo osaan tshekkiä. Olen kuitenkin vielä kaukana siltä tasolta, millä haluaisin olla. 
Tällä hetkellä ymmärrän paljon enemmän kuin mitä puhun. Mutta ehkäpä saan tunneilla itsevarmuutta puhumiseenkin. Tshekkiläiset yleensä ovat vain iloisia, kun joku yrittää puhua tshekkiä ja esimerkiksi tarjoilijat ovat usein kärsivällisiä ja korjaavat lauseet nätisti. 

Sanotaan näin, että pysyn hengissä näillä tshekin taidoilla, jotka minulla nyt on. Mutta päästäkseen oikeasti kulttuuriin sisälle on kieli portti siihen. Kielitaidottomana on aina vähän ulkopuolinen.
Ja harmittaa, kun en ymmärrä mitä naapurin pappa tai sympaattinen mummu kassajonossa minulle sanovat. Olisi vain kiva jutella heidän kanssaan.

Loppuun vielä toisenlaista kielikylpyä ja musiikkia puolalaiselta Mela Kotelukilta.
Pidän tästä biisistä todella paljon.