5. syyskuuta 2014

Vuosipäivä

Tänään on tärkeä päivä: tasan viisi vuotta sitten tulin ensimmäisen kerran tähän maahan! Olin tänään Prahan päärautatieasemalla, ja tuntui hullulta kun tajusin, että tosiaan juurikin täällä sitä oltiin tasan viisi vuotta sitten, etsimässä oikeaa junaa, sanavarastona ehkä juuri ja juuri dobry den. Olin tullut tekemään opintoihin kuuluvaa harjoittelua Prahaan. Sitä ennen sain kokea ikimuistoisen kielikurssin eräässä toisessa kaupungissa pohjois-Tshekeissä. Tuo kielikurssi on vaikuttanut elämääni paljon, paljon enemmän kuin mitä tuolloin osasin kuvitella. Huimaa. Todella huimaa.

(Tämänpäiväinen syyni rautatieasemalla oloon oli työhaastattelu pikkukaupungissa Prahan ulkopuolella. Oli aivan ihanaa matkustaa junalla. Juna on yksi lempipaikoistani ja -asioistani tässä maailmassa.)

Tässä välissä on ehtinyt tapahtua niin paljon kaikenlaista, että voisin kirjoittaa kirjan tai kaksi. Koskaan ei voi tietää, mistä löytää itsensä - uudestaan. (Eräs hyvä ystäväni jo kerran käsikirjoitti päässään kirjan elämästäni. Sen nimeksi tuli "Liikuta minua". Tulkintoja on useita, ihana suomen kieli.)

Tuntuu hassulta, että olen elänyt tässä maassa kaksi elämää. Näin facebookissa eräänä päivänä tekstin "Could I try different lives like dresses to see what fits the best?"  No, musta tuntuu, että olen tehnyt juurikin noin. Olen elänyt monta elämää ja se on rikkaus se. Olen saanut asua eri kaupungeissa, olen tavannut paljon inspiroivia ihmisiä, saanut monta lempikahvilaa ja välillä ollut ihan pyörällä päästäni miettiessäni, missä mun oikein pitäisi asua. 

Ehkäpä se on sittenkin niin, että paikkoja on monia, mutta itsensä kanssa pitäisi osata olla kaikkialla. Lopulta.

Tänään on suuri päivä myös siksi, että huomenna lähdemme Romaniaan! 
Olen ihminen, joka saattaa pähkäillä ikuisuuden, mitä pitäisi opiskella tai missä asua, mutta sitten kun sydän vie, niin se on menoa. 
4 kommenttia:

 1. Siis voi että. Löysin tän sun blogin toisen blogin kautta ja mä taisin vähä ihastua :3 Alan seuraamaan ihan varmasti! Tykkään myös sun tyylistä kirjottaa ja Tsekki on varmasti upea paikka asua, ninkuin tuossa hieman siitä kertoilitkin. Ihanaa! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! :) Mukava kuulla! Tykkaan asua Tshekeissa talla hetkella todella paljon. Pakko myontaa etta todella sattumalta sinne paadyin. Jos joku olisi tullut kysymaan 18-vuotiaalta Eveliinalta niin vastaus olisi ehka ollut etta muutan Ranskaan, Espanjaan tai Italiaan :D Mutta sattumat tekevat elamasta elaman.
   Talla hetkella terveiset Romaniasta!

   Poista
 2. Elämä on loppupeleissä niin hassua ja ihanan yllätyksellistä eikä koskaan voi tietää, miten pitkälle ulottuvat vaikutukset jollain yksittäisellä kokemuksella tai kokeilulla voikaan olla tai mihin kaikkeen asiat voivatkaan johtaa! On ihanaa kuulla ja lukea, miten tyytyväinen oot elämääsi tällä hetkellä :) Upeaa Romanian reissua ja kiitos jälleen kerran hymyn synnyttäneestä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! :) :*
   Kaikki tekemani ratkaisut eivat ole olleet helppoja ja valilla kay mielessa etta mita ihmetta, mutta talla hetkella kylla, voisin sanoa etta olen tyytyvainen :)
   Ihanaa sykya myos sulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :*